Golfkul

Golfkul är till för den unga nybörjaren mellan 5-9 år.

I golfkul introducerar vi på ett lekfullt och roligt sätt de minsta juniorerna in i golfens värld. I gruppen golfkul är det betydligt viktigare att ha kul tillsammans än att få till den perfekta svingen. Träningen är vid 16 tillfällen med 8 tillfällen under våren och 8 på hösten. Vi kommer inte att ha någon regelbunden träning för de minsta under sommarenUnder sommaren kommer vi att arrangera träningsläger på klubben. De som vill är även välkomna att tävla i Scandia Cup.

Klubben har klubbor som barnen kan få låna.

Träningsavgift: 600 kronor / år.

Starta Golf

I Starta Golf får de lite äldre nybörjarna och de som tidigare tränat i Golfkul chans att i egen takt lära sig och utveckla sitt golfspel Vi har fler träningar och träningsläger under hela säsongen. Vi tränar en gång i veckan. När du börjar bli varm i kläderna är du välkommen på spelträningarna. Träningsdagar och andra aktiviteter sker tillsammans med de andra grupperna. De som tränar i Starta Golf kommer att få vara med i Scandia Cup.

Vid de första tillfällena får de nya juniorerna låna klubbor men vill de fortsätta att spela måste de ha egna klubbor. Ett hyfsat bra juniorset behöver inte kosta mer än ett par fotbollsskor.

Juniorer yngre, tjejer / killar

I gruppen Juniorer yngre fokuserar vi mer på själva golfen. Vi vill ge juniorerna de kunskaper och färdigheter som krävs för att klara spel på stora banan. Vi fokuserar alltid på att det viktiga är att ha roligt tillsammans och hitta glädje i golfspelet. Gruppen är uppdelad i en tjej- respektive kill-grupp.

Vi har träning 2 gånger i veckan, ordinarie träning och spelträning på stora banan. Den ordinarie träningen leds av Pro och spelträningen av juniorkommitén. Vi erbjuder träning under hela säsongen med fler träningsläger och aktiviteter, eventuellt med spel på annan bana. Träningsdagar och andra aktiviteter sker tillsammans med de andra grupperna. De som tränar i Junior yngre kommer att få vara med i Scandia Cup. Det finns även möjlighet att få börja tävla.

Juniorer äldre

I gruppen Junior Äldre vill vi fortsätta att utveckla juniorernas golfspel mot deras egna mål. Gruppen är blandad med både tjejer och killar. Vi kommer att spela mycket på stora banan. Vi har träning 2 gånger i veckan, ordinarie träning och spelträning på stora banan. Den ordinarie träningen leds av Pro och spelträningen av juniorkommitén. Vi erbjuder träning under hela säsongen Vi erbjuder träning under hela säsongen med fler träningsläger och aktiviteter, eventuellt med spel på annan bana. Träningsdagar och andra aktiviteter sker tillsammans med de övriga grupperna. De som tränar i Junior äldre kommer att få vara med i Scandia Cup. Det finns även möjlighet att få börja tävla.