Damgolf

Vi som är med i damkommittén på Bosjökloster vill göra allt vi kan för att så många damer som möjligt vill spela golf och uppleva det positivt att vara med på våra aktiviteter.

Vårt ledord är "Möjligheter" och vi hoppas att ni också ser alla de möjligheter vi har i vår klubb för att utvecklas tillsammans. Vi är till för Bosjöklosters damer och har ni tankar eller idéer om hur vi kan förbättra och utveckla vår verksamhet tar vi tacksamt emot det.

Vi arrangerar vardagsgolf, tävlingar, utflykter och andra aktiviteter.

Vill du komma i kontakt med oss i damkommittén eller bara veta vilka vi är, klicka in på kommittéer.

Program 2021

Spelkalender

Se mer information om tävlingarna och resultaten via länkarna.

Vardagsgolf

Vardagsgolfen är till för alla damer på Bosjökloster med hcp upp till 54. Se programmet på länken Spelkalender.

Varje måndag spelar vi 9 eller 18 hål, blandat singel och lagspel.
18 hål startar kl 14.40 och 9 hål startar kl 17.00.
Du anmäler dig och får ett mail om din starttid och vilka du ska spela med.

Som ni alla vet så finns det vissa restriktioner just nu. Vi infomerar när vi får lov att börja tävla igen, men till dess spelar vi utifrån den spelform som gäller för varje datum.

Vi får även vänta lite med gemensamt fika och prisutdelning, men ha roligt kan vi alltid ha och lära oss ett och annat om golf.

Kick Off

Årets Kick Off är inställd.

Ett normalt år sätter vi igång efter vinteruppehållet med Kick Off. Vi minglar, pratar om året som ligger framför oss, äter tillsammans och sist men inte minst mannekänguppvisning.

Vårstarten

Damernas Vårstart spelas som en 3-manna scramble med start kl 9.00.

Ett bra tillfälle för dig som aldrig tävlat förut eller som är ny i klubben, att lära känna andra.
Vi spelar i lag och hjälper varandra med regler och annat som kan vara bra att lära sig. Vårstarten

Damsignalen 30/7

Som vanligt spelar vi vår sommartävling Damsignalen sista fredagen i juli.
Singeltävling med gemensam lunch. Damsignalen

Ut i det blå

Årets utfärd planeras till mitten av augusti. En heldag på en hemlig golfklubb med kaffe o fralle, golfspel, lunch, prisutdelning och härlig gemenskap. Utidetblå

Fenus Cup 11/9 - 12/9

Fenus Cup är en matchspelstävling á la Solheim Cup med 18 hål matchspel varje dag.

Alla damer på Bosjökloster delas in i två lag, lag Bosjö och lag Kloster.
Varje lag kommer att bestå av 12 spelare och 10 av dessa kvalificerar sig genom ett poängsystem. 2 spelare blir uttagna av respektive lagkapten genom att wildcards delas ut.

Första dagen - Först spelas Greensome 9-hål och sedan Bästboll 9-hål.
Andra dagen - Först 9-hål Foursome och sedan 9-hål Singel.

Se Fenus cup för mer information.

Tekla Flagg 19/9

Vår avslutningstävling med mat och gemenskap.

Tävlingen går ut på att du sätter ner din flagga när dina slag tar slut (72+dina slag).
Enligt tradition har alla som vill hatt på sig. Läs mer på Tekla Flagg

Stegen

Stegen spelas som foursome matchspel med 2-mannalag.
Ni spelar första gången mot ett annat lag som ni lottas mot. Det lag som vinner går till A-sidan och det andra till B-sidan. Därefter möter ni ett nytt lag osv.

Stegen kommer sitta uppsatt på damernas anslagstavla, där all resultatrapportering sker. Stegen

Seriespel för damer drar igång 6/5

D60 Open och D70 Open / Slagtävling utan HCP. 3 personer deltar varje gång.

Foursome Hcp / Slagtävling, två 2-mannalag. A-laget hcp 0 - 22,9 och B-laget 23,0 - 54.

Skåneserien / Kat 1: 0 - 20,4, slagtävling, Kat 2: 20,5 - 26,4 och Kat 3: 26,5 - 54 slaggolf. 4 deltagare varje gång.

Tag kontakt med respektive lagledare om du vill var med och tävla. Seriespel

Utbytesdagar

Den 1/7 står vi värd för vår utbytesdag på Bosjökloster. Utbytesdagar

Utbytesdagar är ett ypperligt tillfälle för oss damer att besöka andra klubbar och tävla, till ett mycket förmånlig pris, 200 kr, och då ingår greenfee, startavgift och fika.

Anmälan sker på golf.se. Håll utkik på vår anslagstavla där inbjudan från de andra klubbarna kommer finnas.

Månad         Datum        Klubb
MAJ 7 Örestad
  10 Vellinge
  20 Sjöbo
  25 Trelleborg
JUNI 1 Hinton
  28 Tegelberga
JULI 1 Bosjökloster
  7 Tomelilla
AUG 2 Söderslätt
  9 Romeleåsen
SEP 1 Bokskogen
  7 Lund
  20 Vellinge

Nationella Damdagar

Nationella damdagar är ett utmärkt tillfälle att komma ut och spela på andra banor tillsammans med dina väninnor.
I anmälningsavgiften ingår oftast lunch och någon fika eller frukt. Mycket trevliga arrangemang för golfande damer!

För att se speldatum för nationella damdagar, klicka här

restaurang@bosjoklostergk.se