Stegen 2021

Stegen spelas som foursome match, förenklad form, över hela säsongen. Laget lägger ihop sina antal slag enligt slopetabellen och delar med två. Det blir lagets spelhcp. Laget med högst spelhcp får slag motsvarande skillnaden till laget med lägst spelhcp. De erhållna slagen för laget tas ut med början på hål med index 1. Laget med lägst spelhcp spelar med 0 i spelhcp.

Foursome: Två personer bildar ett lag. Man spelar på samma boll och slår vartannat slag tills bollen hålats ut.

Utslagen från tee sker växelvis, och laget väljer vem som ska slå ut på hål 1. Den spelare som slår ut på hål 1 ska sedan slå ut på alla udda hål, medan partnern slår ut på alla jämna hål.

OBS! Se till att rätt person slår ut på nästa tee. Alla spelar från tee 49.

Efter avslutad match skall det vinnande laget notera resultatet på listan. Efter första matchen spelar man antingen på vinnarsidan eller förlorarsidan.

Stegen kommer sitta uppsatt på damernas anslagstavla i omklädningsrummet, där all resultatrapportering sker.

Kostnad: 50 kr/person. Betalas vid anmälan - swisha till Anna-Lena på 070 692 28 37, ange Stegen.

Prisutdelningen sker på säsongsavslutningen, Tekla Flagg.

Ansvarig: Damkommittén

Spelomgångar:

Datum för spelomgångarn blir bestämda när vi vet att vi kan börja spela Stegen.

Omg 1 - 23/5 - 20/6
Omg 2 - 21/6 -18/7
Omg 3 - 19/7 - 15/8
Omg 4 - 16/8 - 12/9

Lagen som ska mötas har samma ansvar för att ta kontakt med det andra laget och lämna förslag på tre datum/tider för spel.

Om lagen inte hittar passande datum lottas matchresultatet av någon i damkommittén.

Om ett av lagen vill ändra överenskommen tid och motståndarlaget inte godkänner detta, får det lag som vill byta tid lämna walk over.

Reserver

Vid skada, sjukdom eller speciella omständigheter får reserv gå in som ersättare. Detta ska anmälas till tävlingsledaren och laget man ska möta. Ersättaren kan inte ingå i annat lag i tävlingen. När / om ordinarie spelare tillfrisknar går vederbörande in i laget igen.

Första omgången möts följande lag:

Ylva Sjölin / Ina Koos Christina Josefsson / Eva Sandberg
Eva Jönsson / Mia Levin Ann-Christin Marcusson Frid / Jeanette Johansson
Ulrika Arvidsson / Lena Bergman Gun-Britt Nilsson / Bibbi Norling
Monica Olsson / Martina Nilsson Anna-Lena Olsson / Ingrid Schönström
Connie Tidlund / Carina Österström Yvonne Nilsson / Karina Wendel
Barbro Petersson / Monica Dremo Kerstin Lindström / Eva Grubbström
Christel Petersson / Karin Björkelund Titti Carlsson / Ewa Malmström
Gretel Andersson / Pia Selin-Rydberg Viveka Ståhl / Ulla-Britt Evers Lidheimer

----------------------------------------

Stegen 2019

A-sidan vanns av Eva Grubbström och Kerstin Lindström

B-sidan vanns av Bibbi Norling och Gun-Britt Nilsson

----------------------------------------

Lottning sker om möjligt 14/4 på vårtävlingen. Anmälan sker med start på Kick-offen

Ansvariga: Britt-Marie Abrahamsson, 0733-64 94 90 och Yvonne Nilsson, 0705-30 73 15

Stegen spelas som foursome match, förenklad form, över hela säsongen. Laget lägger ihop sina antal slag enligt slopetabellen och delar med två. Det blir lagets spelhcp. Laget med högst spelhcp får slag motsvarande skillnaden till laget med lägst spelhcp. Laget med lägst spelhcp spelar med 0 i spelhcp. De erhållna slagen för laget tas ut med början på hål med index 1.
Efter avslutad match skall det vinnande laget notera resultatet på listan.. Efter första matchen spelar man antingen på vinnarsidan eller förlorarsidan. De olika omgångarna ska vara färdigspelade 2/6, 7/7, 18/8 och 22/9.

Anmälan sker på en lista som presenteras på damernas kick-off, därefter sitter den i damernas pärm (finns under anslagstavlan i klubbrummet) eller till Britt-Marie/Yvonne senast 14 april kl. 15.00. Lottning sker efter damernas vårtävling lördagen 14 april. Stegen sitter uppsatt på damernas anslagstavla där all resultatrapportering kommer att ske. Kostnad: 100 kr/par som betalas vid anmälan. Pris delas ut på säsongsavslutningen.

Första omgången möts följande lag: Ska va färdigspelade 2/6

Christina Josefsson / Jeanette Johansson Kerstin Lindström / Eva Grubbström
Titti Carlsson / Ewa Malmström Gun-Britt Nilsson / Bibbi Norling
Wiveka Ståhl / Ulla-Britt Everts Birgitta Hansson / Ethel Andersson
Kerstin Johansson / Carina Håkansson Ann-Kristin Marcusson Fridh / Anna Roslund
Anna-Lena Olsson / Ingrid Schönström Barbro Petersson / Monica Dremo
Eva Jönsson / Mia Levin Britt-Marie Abrahamsson / Yvonne Nilsson
Katarina Nyman / Christina Lindberg Connie Tidlund / Carina Österström
Lena Bergman / Ulrika Arvidsson Gretel Andersson / Birgitta Pahmp

Regler

1. Båda lagen har lika stor skyldighet att ta kontakt med varandra efter att lottningen gjorts/ny omgång börjar.
2. Båda lagen ska lämna minst 3 datum för spel inom den aktuella perioden.
3. Om lagen inte kan hitta något datum som fungerar,
ska lottning ske av någon från damkommittén.

Om det ena laget vill ändra på överenskommen tid och det andra laget inte går med på det får det laget som ville ändra på tiden lämna Walk over.

Lycka till!

----------------------------------------------------------------

Stegen 2018

A-sidan vanns av Monica Dremo och Barbro Pettersson