BOSJÖKLOSTER GOLFKLUBB
HEMKLUBBENGÄSTMEDLEMJUNIORERTÄVLINGARRESTAURANGSHOP/PROPARTNERS
Juniorer

Avslutningen 2019

Tack alla för en trevlig avslutning och sommarsäsong. Nu ser vi fram emot höstlovsträning och därefter inomhusträning för de äldre.
Läger 13-15 Augusti

Kom ihåg att anmäla er till lägret tisdag - torsdag 13-15 Augusti.

Mellan onsdag och torsdag kommer det finnas möjlighet att sova över på klubben. På onsdagen kommer vi att göra en liten utflykt för att senare avsluta dagen med lite grillat på klubben.


Tävlingsframgångar - Teen Cup!

Stort grattis till Linnéa som har kvalificerat sig till Riksfinal i Teen Cup. Det var 4 juniorer från Bosjökloster via gruppkval i Araslöv tog sig vidare till kom till regionkval i Allerum den 7 Augusti. Linnéa spelade där till sig en plats i Gävle den 24-25 Augusti. Stort grattis och lycka till!

Uppdatering: Linnéa kom 4:a i finalen - stort grattis till en lysande insats.


JuniorNews - Juli

Så här halvvägs in i sommaren är det dags att titta tillbaka på en härlig vår och sommar och samtidigt inse att det är lika mycket kvar innan klubborna eventuellt ställs undan för vintern.

Sommarlägret 17-20 juni

Det var en härlig tillställning med mycket golfspel och roliga aktiviteter.

På måndagen tränade vi på eftermiddagen och framåt kvällen var det föräldramöte, spel tillsammans med golfkul och därefter gemensam golfbrännboll, föräldrar mot juniorer. Det var tydligt att juniorerna har lite bättre känsla för det där med att slå träffa bollen rätt… Det var kul att träffa alla trevliga juniorer och föräldrar samtidigt.

På tisdagen tränade vi under förmiddagen och efter lunch paddlade vi i Ringsjön - utan att någon trillade i. Det blev en lång dag som avslutades med pizza i klubbstugan. De som ville fick sova över på klubben.

Under onsdagen tränade och spelade vi hela dagen. Framåt eftermiddagen var det ett gäng trötta juniorer vi hade på banan, framförallt de som sovit över. Men spela bra kunde de.

Vi avslutade lägret på torsdagen med Teen Cup. De som kvalificerade sig för att spela vidare fick åka till Araslöv någon vecka senare. Väl där gick några vidare till regionfinal på Allerum Gk.

Tävlingar

Den 30 juni arrangerade Bosjökloster Rookietouren och Teen Tour First. Totalt hade vi ungefär 150 startande juniorer under dagen, med första start kl 8.00 och sista vid 14-tiden. Med andra ord var det ett ganska stort arrangemang. Det var en underbart solig dag med lite vind om än an aning väl varmt. Vi hade en fantastisk dag tillsammans. Stort tack till de som hjälpte till!

Ovanligt många från Bosjökloster hade anmält sig till tävlingen, 3 tjejer och 5 killar. Det blev fina resultat och flera riktigt bra placeringar. Bäst av alla gick det för Rookietour-debutanten Sander som skrällde till och vann! Stort Grattis!!! Alla ni som ställde upp kan känna er stolta, för det är vi i juniorkommittén.

De yngre har också varit ute och tävlat. Den 16 juli åkte Olof, Kalle, Erik och Felix till Österlens Gk för att ställa upp i miniligan. Miniligan är det första steget i att tävla på annan bana. Först spelade de 6 hål på korthålsbana, därefter var det tävling på bunkerslag, chipping och putting. Killarna hade himla kul och ser fram emot nästa tävling som är hemma den 9:e augusti.

Vi vill passa på att slå ett slag för att juniorerna kan vara med på klubbtävlingarna. Gå in på klubbens hemsida och anmäl dig. Nästa tävling är klubbmåsterskapet. Juniorerna spelar antingen i herr eller damklass. Värt att påpeka är att det står juniorer på pallen efter nästan varje tävling.

Detta händer framöver

Vi har en del att se fram emot den närmaste tiden. Inbjudningar kommer separat.

  • 30 augusti (tisdag) - spel och träningsdag. Heldagsträning, 70 kronor inklusive lunch och fika. Passa på att anmäla dig redan nu till Micke.
  • 6 augusti (tisdag) åker de äldre juniorerna (hcp <36) till PGA i Bara för att spela på deras fina korthålsbana.
  • 9 augusti (fredag) arrangerar vi miniligan hemma. Micke tar ut laget.
  • 10-11 augusti, klubbmästerskap.
  • 13-15 augusti. Sommarläger #2. Mycket träning, spel och kul utlovas. De som vill kan få sova över mellan onsdag och torsdag.
  • 18 augusti startar äntligen golfkul igen!
  • 20 augusti (tisdagar) börjar spelträningen igen. Då går vi ut tillsammans på stora banan för att ha spela och ha kul. Du behöver inte ha officiellt handicap.
  • 15 september (söndag) åker vi till Bedinge Gk för att spela på deras trevliga bana.

Passa på att åka ner på klubben, träna lite puttning, slå en hink bollar och gå en runda. Spela och träna så mycket du hinner med nu under sommaren. Och ät en glass eller två!

Lars delar ut massor av korv på lägret Tina gör ett hejdundrande utslag på golfbrännbollen.

Våra duktiga juniorer som ställde upp på Rookietouren #3 - som Sander vann!

Från vänster: Sebbe, Leo, Sander, Axel, Axel, Emma, Pommeline och Linneéa

Rookietouren: Sebbe puttar på 16:e och Leo spelar in över vattnet på hål 18.


Vi vann Matchligan omgång 2 hemma den 1 juni

Omgång 2 av matchligen spelades hemma på ett ovanligt kallt och blåsigt Bosjökloster. Vi gästades av 9 lag från hela Skåne. Alla spelade mycket bra och med ett lysande humör. Trots vädret så blev det överlag förvånansvärt bra resultat. Mest poäng av samtliga startande lyckades vår egen Sebbe skrapa ihop. När scorekortet var summerat visade sig att han fått ihop 40 poäng. Grattis!

Men framförallt ska hela laget gratuleras för ett jämnt och bra resultat. Sammanlagt fick vi ihop 105 poäng tätt följt av Tomelilla och Araslöv med fina 104 respektive 103 poäng. Notera att det bara är de tre bästa resultaten som räknas. Vi ligger tvåa i gruppen efter dagens omgång. Följ resultattabellen på skånes Golfförbunds hemsida: klicka här

Laget bestod av Sebbe, Leo, Axel och Erik. Rasmus (liggande i bild) debuterade som lagledare.

Stort tack till de gästande lagen för en trevlig dag. Vi ses i Tomelilla den 3 Augusti.


Spelträning på tisdagar - start 7 maj

Äntligen kör vi igång spelträning där ni som vill komma ut på stora banan är välkomna. (Obs ej golfkul!) Vi delar in i lämpliga grupper och startar från en tee som passar, allt från 150 meter och bak till tee 57. Syftet är att vi går ut tillsammans och har kul på banan. De som vill räkna poäng gör det, men det är helt upp till var och en. Föräldrar får följa med.

Vi startar med uppvärmning 17.30 och går ut på banan 18.00. Innan vi avslutar klockan 20.00 samlas och tar en liten fika ihop.


Tävlingsframgångar för våra Juniorer

Än så länge har vi haft två tävlingar på klubben, Vårstarten och Interstil singeltävling. Båda gångerna hade vi juniorer på pallen, Axel och Hampus knep andra och tredjeplatsen på våsrstarten medan Leo tog andraplatsen. Stort grattis till alla!

Den 4 maj spelades den första omgången av Matchligan på ett vacker men blåsigt Rya Gk. Laget för dagen (Linnéa, Pommeline, Axel och Leo) spelade riktigt bra. Linnéa gjorde ett fantastiskt inspel på hål 15 och sänkte bollen från ungefär 50 meter, otroligt vackert. Vi vann i tre av bollarna vilket borde ge ett bra resultat. 10 lag spelade men resultatet är tyvärr inte publicerat i skrivande stund.

Nedan är bilder från Rya och ett stolt lag från Bosjökloster.


Vintern är över och våren är här!

Planeringen för 2019 är klar. Läs under kalendarie & Träningsschema.

Träningsgrupperna är igång,

Golfkul startar söndagen den 28:e april

Spelträning har vi på tisdagar, med start 7 maj. Alla som kan spela på stora banan är välkomna.Facebookgrupp för juniorgolf

Vi har skapat en Facebookgrupp för juniorer och föräldrar. Där kan man diskutera golf, ställa frågor, fråga om någon vi spela en runda, ladda upp roliga bilder och mycket annat. Men gruppen är enbart till för sånt som rör juniorgolf.

Vi ser gärna att du går med. Sök på "Juniorer på Bosjökloster"


Träna med oss!!!


BOSJÖKLOSTER GK
Bosjökloster
info@bosjoklostergk.se
Tidbokning 0413-258 96
Kansli 0413-258 58
Restaurang
boka@bosjokloster101.com
Telefon 0413 - 261 01
Shop/Pro
michael.wigh@pgasweden.com
Telefon 0413 - 258 60
  Följ vad som händer
på vår Facebooksida!


Bosjökloster 101
243 95 Höör
Webmaster
webmaster@bosjoklostergk.se
Sitemap
Producerad av mediakonsortiet.se