BOSJÖKLOSTER GOLFKLUBB
HEMKLUBBENGÄSTMEDLEMJUNIORERTÄVLINGARRESTAURANGSHOP/PROPARTNERS

Tack för en underbar Golfsäsong 2018!

Vilka duktiga och trevliga juniorer vi har på klubben. det har varit en fröjd att umgås med er på träningar, läger och ute på golfbanan. 


 

Juniorerna på klubbmästerskapet

Den 11-12 augusti spelades klubbmästerskap (KM) på på Bosjökloster. Det spelades både stora och lilla KM, med och utan handikapp. De modiga juniorerna som ställde upp och utmanade seniorerna var Sebastian, Hugo, Rasmus, Linnea och Pommeline. När allla rundor och scorkorten var signerade fick tre av juniorerna pris. Stort grattis till Hugo, Linnea och Pommeline. 

Snyggt spelat!

  


 

Matchligan #4 i Kristianstad 5 Augusti

Matchligan på Kristianstad Gk i Åhus spelades i ganska mycket blåst. Detta gjorde att det var svårt att spela bollarna dit spelarna ville och de fick ett ordentligt motstånd av den starka vinden. Spelarna som representerade Bosjökloster var Pommeline, Emma, Axel och Rasmus. De kämpade tappert och gjorde sitt bästa. I tabellen lyckades Ljunghusens Gk smita förbi oss och vi slutade på en hedersam 5:e plats i gruppspelet. Tyvärr missar vi därmed gruppfinalen.

Nästa år tar vi nya tag! 


 

Matchligan omgång 3 på Vellinge Gk

Matchligan omgång 3 inleddes på Vellinge golfklubb i strålande solsken och lite blåst, vilket var tur för annars hade det varit olidligt varmt. Banan bjöd på ett antal bunkar, en hade till och med en trappa ner. Det fanns även vattenhinder med orangea fiskar i som hinder för våra spelare för dagen. Hugo, Linnea och Leo representerade Bosjökloster Gk och lyckades få ihop 106 poäng. Den som lyckades bäst idag var Hugo på 41 poäng, bra spelat! 

Inför omgång 3 ledde vi gruppen. Höganäs vann omgången efter ett strålande spel medan vi kom in på delad 4:e plats. I serietabellen ligger vi nu 3:a med Velllinge och Flommen före oss. Österlen ligger fyra, 9 poäng efter oss. Nästa omgång spelas den 5 augusti på Kristianstad Gk i Åhus och är den sista i gruppspelet. Lyckas vi komma bland de fyra bästa i gruppen så går vi vidare till gruppfinal. Det blir spännande...

Se hela tabellen på: http://www.skanesgolfforbund.com/se/gts/junior/matchligan/resultat-gruppspelet

  

Leo, Hugo och Linnea                 Leo chippar på hål 9.

 

Hugo puttar på hål 9, ska putten gå i?   Linnea slår ut på hål 4.

 


 


Rapport från golflägret

Äntligen var det dags för golfläger! Vi samlades på måndagen efter lunch på golfklubben och var som vanligt förväntansfulla inför vårt 4 dagars läger. Vi startade med att träna och spela på stora banan. Alla blev ordentligt genomtränade! På tisdagen tränade vi innan lunch och spelade på stora banan på eftermiddagen, några spelade 9 hål och andra spelade 18 hål. På eftermiddagen badade de som ville i Ängsbyns pool och blev av med damm från dagens spel. På kvällen var det korvgrillning och övernattning för de som ville. Vi var 15 juniorer som sov över tillsammans med vår tränare Micke. Den natten drömde vi om det perfekta golfslaget! På onsdagen åt vi frukost och sedan tränade vi på många golfslag och efter lunch gick vi alla ner till Ringsjön och hade kanotrace. Det var superkul! På torsdagen spelade vi kval till Teen cup och PGA pro am.


 

Bosjökloster leder!!!

 

Matchligan omgång 2 på Flommen

Golf eller vattenpolo? På Flommen spelade nog de flesta bort ett antal bollar, så även våra egna hjältar från Bosjökloster. På Flommen är det nästan lika mycket vatten som gräs. Linnéa, Hugo, Pomeline och Leo representerade Bosjökloster och spelade med den äran. På grund av det torra vädret så var banan snabb men också svårspelad. Trots det lyckades vi få ihop 111 poäng (de tre bästa resultaten räknas), slutade på en delad tredjeplats och fick med oss 19 poäng i tabellen. Vi blev slagna av Österlen och Flommen men spelade jämnt med Ljunghusen. Ljunghusen kan nästan räkna även Flommen som hemmabana. Som vanligt spelade alla väl men vi vill särskilt lyfta fram Pomeline som gick runt på 42 poäng - Grattis och snyggt spelat.

I serietabellen leder vi med 41 poäng, tätt följd av Vellinge (40 p) och Flommen (39 p). Det ligger även fler lag där bakom som snabbt kan komma ikapp. Matchligan är mer spännande än på länge. Se hela tabellen på: http://www.skanesgolfforbund.com/se/gts/junior/matchligan/resultat-gruppspelet

Nästa omgång spelas den 14 Juli i Vellinge.

 

vårt duktga lag på Flommen: Leo, Pomeline, Hugo och Linnéa

 

Pomeline avslutar fint på hål 18                                          Hugo läser noga av greenen på 17. Det blev en lång bra putt 

 

Leo satsar fullt på 9:an, ska han klara sig förbi vattnet?      Linnéa sänker putten 


 

Matchligan omgång 1 hemma

Vilken underbar dag! Vädret var perfekt och banan i toppskick. 46 juniorer från olika klubbar i Skåne var hos oss för första omgången av årets matchliga. Från Bosjökloser tävlade Hugo, Axel, Linnéa och Leo. Alla tävlande gjorde en jättebra kanoninsats och humöret var bra. Efter 12 bollar och 18 hål kunde vi summera resultaten och konstatera att vi kom på andra plats. Bra spelat! Stort grattis till Vellinge som vann omgången med sina 107 poäng. 

Vi vill passa på att tacka våra gäster för en trevlig och spännande dag! Vi ses igen på Flommen den 16 Juni.

Preliminärt Resultat - officiellt resultat redovisas på förbundedets hemsida: http://www.skanesgolfforbund.com/se/gts/junior/matchligan/resultat-gruppspelet

  Poängbogey-poäng Resultatpoäng
Abbekås GK lag 2 98 12
Barsebäck GCC 93 10
Bokskogens GK lag 2 101 19
Bosjökloster GK 105 22
Flommens GK 100 16
Höganäs GK 54 2
Kristianstads GK i Åhus lag 1 87 6
Ljunghusen GK lag 06 88 8
Ljunghusen GK lag 07 101 19
Malmö Burlövs GK lag 2 86 4
Vellinge GK lag 1 107 24
Österlens GK 99 14

 

  

Ett tappert gäng efter efter 18 hål. Grattis till ett bra spel!  

  

Linnéa gör ett fint inspel på hål 4                                        Hugo förbereder putten 

  

Axel drar iväg en lååång boll på 10:an                                 Leos boll är på väg ner i koppen på hål 9   


 

Spelträningen startar 8 maj kl 17.30

Dags att gå ut på stora banan. Vi ses kl 17.30 för gemensam uppvärmning. Vi ses varje tisdag fram till sommarlovet. Som vanligt avslutar vi med korv och dricka.


 

Kick off 22 april

Söndagen den 22 april hade vi kick off där vi bjöd in nyfikna tjejer och killar som ville prova på golf. Det kom ungefär 50 juniorer som var sugna på att testa ifall golf var något för dem. Vädret kunde knappast varit bätttre och vi hade jätteskoj ihop. Förhoppningsvis får vi se en del i Golfkul eller Starta golf.

Är du intresserad av att börja spela med oss eller har frågor, klicka på anmälan till vänster för kontaktinfo.

  


 

Nu är säsongen 2018 igång!

Tro det eller ej, men nu är det vår och golfträningen drar igång. 

  • De äldre grupperna starta sin ordinarie träning 4:e och 5:april
  • Golfkul startar 29 april

För träningstider - se kalendare och träningsschema.


Föräldrar- och juniormöte den 15 april 

Söndagen den 15 april kl 16.30 - 17.30 är du hjärtligt välkommen på föräldra- och juniormöte. Vi kommer då att presentera vad vi har planerat för året och vill gärna höra vad ni som föräldrar och juniorer tycker att vi kan göra bättre. 

 

Punkter för mötet

  • Kalendarie 2018
  • Träningsgrupper och träningsupplägg
  • Träningsläger
  • Spelträning
  • Tävlingar
  • Juniorkontraktet
  • Golfäventyret
  • Ledare- och föräldrautbildning 

 

BOSJÖKLOSTER GK
Bosjökloster
info@bosjoklostergk.se
Tidbokning 0413-258 96
Kansli 0413-258 58
Restaurang
boka@bosjokloster101.com
Telefon 0413 - 261 01
Shop/Pro
michael.wigh@pgasweden.com
Telefon 0413 - 258 60
  Följ vad som händer
på vår Facebooksida!


Bosjökloster 101
243 95 Höör
Webmaster
webmaster@bosjoklostergk.se
Sitemap
Producerad av mediakonsortiet.se