Golf för Juniorer på Bosjökloster GK

 

Golf är en kul idrott som man kan utöva tillsammans med sina kompisar och familj oavsett ålder och färdighet. På Bosjökloster är alla barn och ungdomar från 5 år och uppåt välkomna att delta i vår träningsverksamhet. Vi erbjuder en anpassad träning efter ålder och kunskap. All vår träning bygger på gemenskap och att vi skall ha skoj tillsammans.

Att spela golf skall vara ett nöje, en hobby och en sport som barn och ungdomar skall kunna ägna sig åt på sina villkor. Det är viktigt för oss att juniorerna trivs på klubben och alltid känner sig välkomna. Det är grunden för att de skall kunna utveckla sitt spel och känna glädje i golfen.

Vår juniorträning handlar om att våra barn och ungdomar skall trivas med golf och erbjuda dem en meningsfull fritid. Nybörjare och de som går i gruppen golfkul får låna klubbor. De juniorer som vill fortsätta spela måste dock köpa egna klubbor. Ett juniorset behöver inte vara dyrare än ett par vanliga fotbollsskor.

Juniorkommittén planerar tillsammans med klubbens Pro träningsupplägget. I Juniorträningen lägger vi fokus på individen och dennas unika möjligheter. De olika träningsgrupperna beskrivs separat, klicka i menyn till vänster.

Vi har även juniorlag där vi erbjuder de som de som är redo för att börja tävla att få vara med. Lagen spelar i ett liga spel där de möter andra duktiga juniorer från hela Skåne. Tävlingarna är ett utmärkt tillfälle att få spela på andra banor och möta andra likasinnade juniorer.

 

Förälderns roll

Som förälder är det viktigt att stötta och uppmuntra barnen i deras träning. Ibland kan träningen kännas motig och då kan ett uppmuntrande ord göra susen. Men det är väldigt viktigt att inte stressa barnen och förvänta sig perfekta slag av en liten knatte. Som förälder är det viktigt att uppmuntra och förmedla golfglädjen och låta tränaren sköta träningen.

 

Bosjökloster GK

Bosjökloster 101
243 95 Höör
info@bosjoklostergk.se

Telefon
0413 - 258 58

SWISH
123 336 63 90

Restaurang
info@matokaka.se


Shop/Pro
info@wighgolf.se